CD: Snorre Bjerck – My Place

October 24, 2006

First solo album from Snorre Bjerck.
Release October 24. 2006

 

Snorre Bjerck is a percussionist who has fascinated a large audience – both as a drummer in Transjoik – and through many of his own musical projects. On this CD you can hear his unique sound recordings from Europe, Asia and Africa mixed with his vocal and synth performances – and of course – his groove and percussive soundscapes.

Guest musicians are Ingor Ántte Áilu Gaup (yoik), Mich Gerber (double bass) and Frode Fjellheim (synth and co-producer)

 

Download from iTunes or Musikkonline.

Snorre Bjerck (percussion, vocals and synth)
Mich Gerber (double bass)
Ingor Ántte Áilu (yoik)
Frode Fjellheim (additional synth)

Mangfoldig verdensmusikk

Transjoiks trommeslager slår ut i full blomst.
Anmeldt av Tryggve Lundemo – Adresseavisen

Snorre Bjerck har i mange år vært en fascinerende trommeslager i Transjoik, der han og trommekollega Tor Haugerud lager pulserende grooves med utgangspunkt i joik. Når Bjerck nå debuterer som soloartist med produsenthjelp av Frode Fjellheim, viser han at han har et enda bredere spekter å spille på.

En viktig ingrediens i mange av de åtte låtene er ymse lydopptak fra ulike steder på kloden. Bjerck har tatt opp lyder på flyplassen i Abu Dhabi, sentralstasjonen i Milano, i Pakistan og Marrakesh. Dermed får man en liten pekepinn om det store mangfoldet som preger dette albumet.

Bjerck synger, spiller ulike perkusjonsinstrumenter og benytter seg av ny elektronikk. Han reiser ubesværet fra Afrika til Asia og til Sameland, der han bruker joikeren Ingor Antte Ailu. Selv om mange ulike impulser ligger til grunn for denne musikken, klarer likevel Bjerck å sy det sammen slik at albumet får en fin helhet. Et par ganger flyter det litt ut, men en sterk puls og mange ulike rytmer gjennomsyrer det meste av albumet. Dermed får «My Place» det vi i mangel av bedre ord pleier å kalle sug og trøkk.

HØYDEPUNKT: «It Love» og «The Moon From Both Sides».